Wie zijn wij?

Lang geleden (de jaren 90 van de vorige eeuw) gingen wij geregeld in de zomervakantie met onze kleine dochter op fietsvakantie, maar door andere interesses en omdat dochterlief het op een gegeven moment allemaal niet meer zo heel leuk vond kwam daar later een eind aan.
Maar door de goede herinneringen aan die fietsvakanties van lang geleden bleef het toch wel een beetje kriebelen en besloten wij uiteindelijk dat we net als vroeger, weer eens een kampeerfietstocht zouden maken. En dat beviel zo goed dat wij sindsdien de smaak van het fietskamperen weer helemaal te pakken hebben gekregen.

Er bestaat nauwelijks een groter gevoel van vrijheid dan je fietstassen aan je dragers te hangen, je tentje achterop te binden en dan op je fiets te stappen om op weg te gaan. Eenmaal onderweg genieten we dan van het veranderende landschap, strijken in de loop van de dag neer op een terras in een dorpje waarvan we niet eens wisten dat het bestond, koesteren we de bijzondere ontmoetingen met andere mensen en vinden uiteindelijk een plek voor het tentje om de nacht door te brengen. Om dan vervolgens de volgende ochtend weer in te pakken om opnieuw op pad te gaan en nog niet te weten waar je ’s avonds aan zal komen.

De vrije lange weekenden en vakanties vullen wij met zulke meerdaagse kampeertochten en de tussenliggende periodes rijden wij dan geregeld een dagtocht, de ene keer vertrekken wij gewoon vanaf huis en een andere keer zetten wij de fietsen op de fietsdrager en rijden eerst een stukje naar een andere regio om daar een rondje te fietsen en de omgeving te ontdekken.

Inmiddels zijn we langere fietstochten aan het plannen en kijken daar erg naar uit, maar ook de tochtjes in Nederland doen wij met veel plezier omdat Nederland een fantastisch fietsland is met goede faciliteiten en er ook dichtbij huis nog zoveel moois valt te ontdekken.

Heemskerk,
Sheila en Ronald Bijtenhoorn