Toekan Toer

5-8 juni 2020

Vanwege alle Corona perikelen zit kamperen er even niet in hebben we besloten om een paar dagen te gaan fietsen met overnachtingen in Van der Valk Hotels.

Routekaart:

Heemskerk – Almere (72 Km)
Vandaag de eerste dag van onze ‘Toekan-Toer’; vanaf huis naar Almere. We begonnen met regen maar bij de Zaanse Schans werd het droog en daar hebben we koffie gedronken. Verder door het Twiske naar Landsmeer en Buiksloot. Via de Schellingwouderbrug het Buiten-IJ overgestoken en over de Diemerzeedijk naar Muiden, waar wij recht vanaf het IJ-Meer nog een enorme plensbui op onze kop kregen.
Uiteindelijk via de brug over de Randmeren naar Almere. Regen, Zon en Wind gehad onderweg; mijn nieuwe regenjas is in ieder geval goedgekeurd.
Overnachting in Van der Valk Hotel Almere

Foto impressie:

Almere – Houten (76 Km)
De tweede dag van onze 4-daagse Toekan-Toer leidde ons van Almere naar Houten. Geen regen vandaag maar wel héél véél wind, en de hele weg wind tegen.
Deze tegenwind zorgde ervoor dat de Stichtse Brug over het Gooimeer veranderde in een bijna onbedwingbare Alpencol van mythische proporties en we even later eensklaps begrepen waar Hans Dorrestijn zijn inspiratie vandaan had voor zijn lied ‘De Polder van Eemnes’.
Verder door Amersfoort (vooral heel druk) en over de Utrechtse Heuvelrug waar we tenminste wat luwer uit de wind reden.
Het laatste stuk langs het Amsterdam-Rijnkanaal was nog even bikkelen maar toen hadden we ons eindpunt Houten al in het vizier.
De hele dag kort samengevat: Mooie tocht met héél véél tegenwind!
Overnachting in Van der Valk Hotel Houten

Foto impressie:

Houten – Alphen a/d Rijn (72 KM)
Vandaag een ritje langs de Lek tot Schoonhoven. Daarna verder langs de Vlist naar Gouda, en via Boskoop en Hazerswoude naar Alphen a/d Rijn.
Af en toe een bui en tegenwind, maar gelukkig veel minder sterk dan gisteren.
De wijze les die ik vandaag heb geleerd: als je een blikje cassis de hele dag in je fietstas laat meehobbelen, open hem dan NOOIT boven de witte lakens van je hotelbed!
Overnachting in Van der Valk Avifauna

Foto impressie:

Alphen a/d Rijn – Heemskerk (75 Km)
De laatste dag van onze Toekan-Toer ging weer terug naar huis.
Vanaf Alphen a/d Rijn fietsten we via Leiden naar Katwijk, daarna door het Duin met stevige tegenwind langs Noordwijk en Zandvoort naar de pont bij Velsen en daarna was het nog maar een klein stukje naar Heemskerk.
Thuis aangekomen voelde ik mij toch nog jarig want Céline had de slingers opgehangen.
Het waren 4 mooie fietsdagen, ondanks dat op voorhand de weersvoorspelling heel slecht was, was het in het werkelijkheid best goed te doen.
Dus zoals altijd: Thuisblijvers hebben altijd ongelijk!

Foto impressie:

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *