Fietsen in Bourgondie – 9 – Auxerre – Andryes

Donderdag 20 juni 2019 – Auxerre – Andries (59,7 Km)

Wat een geluksvogels zijn wij toch. Vanmorgen nog 1 keer in het zonnetje voor de tent kunnen ontbijten en inpakken. De lucht betrok en het scheelde tien graden met gisteren dus het vestje ging aan. In het voetbalstadion van Auxerre, tegenover de camping, nog even op de foto en een souvenir gekocht. Mooie tocht tot het middaguur. Tijdens de lunch werd de lucht erg donker en na de laatste hap pan-tostie als de bliksem onze regenpakken aan want de hemelsluizen gingen open. Na drie kwartier weer droog en pakken konden weer uit. Na een soepel ritje met veel te zien onderweg, een laatste krachtproef door te kiezen voor de steile helling naar de camping. Dat was nog even op ons tandvlees met de zwaar beladen fietsen maar een mooie afsluiting van een fantastische vakantie. Wat hebben we genoten van de Bourgogne, het prachtige weer, het fietsen en de mensen onderweg. Er gaat voor ons toch niks boven de vrijheid van het fietskamperen. Erg genoten van de douche en schone kleding op onze eindcamping. Ook fijn was het afdrogen met een gewone frisruikende handdoek i. p.v. een soort van grote zeem. De laatste twee nachtjes hebben we een wat luxere trekkershut geboekt met gewoon bed en dekbed. Vanavond onder het genot van een glaasje rode Bourgognewijn nog even lekker nagenieten. Morgen nog een dagje sight-seeing in Vezelay en zaterdag weer naar huis. Frankrijk is ons zeer goed bevallen en top dat we eind augustus alweer mogen. Dan in Bretagne en Normandië. Ik zei het al: Bofkonten zijn wij!

Overnachting op Camping Au Bois Joli

Foto-impressie:

Routekaart:
(zoom in voor meer kaartdetail)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.