Fietsen in Bourgondie – 5 – Nyon – Pouilly-en-Auxois

Zondag 16 juni 2019 – Nyon – Pouilly-en-Auxois (69,6 Km)

Vandaag was een dag waarvan wij niet wisten wat zou komen, we zouden de route van Luc Oteman verlaten om Dijon te vermijden. Thuis had ik zelf een route van zo’n 70K gemaakt en het probleem was dat we hoe dan ook een heuvelrug van ruim 500m moesten overbruggen. Hoe steil het zou worden was een beetje onduidelijk. Nu ja, we zouden wel zien…
Na vertrek vanaf de camping maakten we een kleine omweg naar Santenay om langs een kleine supermarkt te gaan die zondagochtend open was. De rest van de dag zouden we geen andere voorzieningen meer tegenkomen.
Vanaf Santenay reden we eerst nog een stukje over een voormalige spoorweg, het begon wel al gelijk flink te stijgen maar ging nog geleidelijk. Na 20 km hield bij Nolay de spoorweg op en waren wij aangewezen op de gewone wegen. En toen ging het los, eerst een flink steil stuk van zo’n 5K, en daarna bleef het de rest van de dag op en neer gaan met korte, maar flink steile stukken en afdalingen.
Maar wat een mooie tocht was het! We kwamen door verschillende kleine, oude dorpjes en de uitzichten onderweg waren prachtig. De zon scheen de hele dag en het was ongeveer 26 graden, dus we zijn vaak gestopt om even wat te drinken. Uiteindelijk kwamen wij na 70K aan op de camping in Pouilly-en-Auxois en rusten nu uit van deze fantastisch mooie fietsdag!

Overnachting op Camping Vert Auxois

Foto-impressie:

Routekaart:
(zoom in voor meer kaartdetail)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.