Fietsen in Bourgondie – 4 – Digoin – Nyon

Zaterdag 15 juni 2019 – Digoin – Nyon (89,8 Km)

Gisteren van een rustdag genoten in Digoin dus weer helemaal opgeladen om vandaag weer op pad te gaan. Omdat het vandaag een lange rit zou worden, zijn we vroeg opgestaan en hebben we vlot ingepakt om snel weer op weg te gaan. Maar toch niet helemaal, want Sheila bleek een lekke band te hebben dus moest eerst nog even een bandje gewisseld worden. Uiteindelijk ietsje later vertrokken dan gepland reden wij eerst door Digoin naar het Pont Canal over de Loire, daarna reden wij de stad uit langs Canal du Centre waar wij min of meer de hele dag verder langs bleven rijden.
In Montceau-les-Mines, een rommelig en druk industriestadje konden we boodschappen doen, en iets verder, in Blanzy vonden wij een plekje in een park waar we konden lunchen. Inmiddels hadden wij er al ruim 50K op zitten, en het was tot dan toe wel grijs weer maar nog steeds droog. Maar in Blanzy begon het dan toch te regenen en moest het regenpak aan, wat de rest van de dag ook niet meer uit zou gaan.
We reden daarna nog steeds vlot verder over de D974, totdat wij bij de afslag van het gehucht Nyon kwamen waar wij een mooi plekje op een kleine camping met uitstekende voorzieningen vonden. Ondanks de regen was het toch weer een prachtige fietsdag.
Overigens, inmiddels is het droog en schijnt de zon weer!

Overnachting op Camping La Bonne Vie

Foto-impressie:

Routekaart:
(zoom in voor meer kaartdetail)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.