Fietsen in Bourgondie – 3 – Decize – Digoin

Donderdag 13 juni 2019 – Decize – Digoin (78,3 Km)

Wat een prachtdag. Hele dag zon op een klein staartje van een onweersbui na. De dag begon wel met wat ongemakjes. Na het inzepen kwam er alleen nog koud water uit de douche, brrrr. Ronald verloor al in km 1 een fietshandschoentje (en niet meer te vinden) en zijn Garmin fietscomputer deed vervelend.
Daarna alleen maar genieten van afwisselende tocht. De uitdaging vandaag was niet de wind maar de eerste 45 km klimmen en dalen. Langzaamste snelheid 5,7 km/u op heel steil stuk en 43/u km tijdens afdaling. Harder durfden wij niet op dit wegdek.
Bij de Franse Primera de lekkerste croissant ‘ever’ gescoord uit de broodautomaat. We waren dan ook leeg gefietst. Door mooie plaatsjes gereden maar geen levende ziel te bekennen, de laatste 20 km heerlijk, bijna vlak wegdek langs de Loire. Rond 18.00 uur beland op een fijne camping aan de rivier in Digoin waar we twee nachtjes blijven. Even snel boodschappen gedaan en nu, met een rozig hoofd na het douchen, aan het nagenieten van deze mooie fietsdag.

Overnachting op Camping de la Chevrette

Foto-impressie:

Routekaart:
(zoom in voor meer kaartdetail)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.