Paasrondje IJsselmeer

19-22 April 2019

We hebben allebei 4 dagen vrij rond de Paasdagen en de weersverwachtingen zijn erg goed dus hebben wij besloten om een korte fiets/kampeertocht te maken.
De route die wij globaal in ons hoofd hebben is vanuit huis richting Enkhuizen, dan met de boot naar Stavoren en verder door de Zuiderzeepolders naar het Gooi te fietsen om dan de laatste dag weer richting huis te gaan.

Routekaart:

Heemskerk – Bovenkarspel (59 Km)
Vanmorgen zijn wij vertrokken voor een 4-daags fietskampeertochtje. Via de Schermer en de Beemster zijn we naar Hoorn gefietst, en daarna verder naar Bovenkarspel waar wij ons tentje voor een nachtje hebben neergezet.
Het was een mooi tochtje van zo’n 60K, volop in de zon maar we hadden wel de hele weg wind tegen.
Morgen vroeg op en snel inpakken want we willen met de boot van 8:45 mee die ons van Enkhuizen naar Stavoren zal brengen.
Overnachting op Camping De Gouwe Stek

Foto impressie:

Bovenkarspel – Urk (57 Km)
Wij zijn vanmorgen vroeg opgestaan om de tent op te breken en alles in te pakken, daarna snel naar Enkhuizen gefietst om op de boot naar Stavoren te stappen. Wij waren niet de enigen die de fiets meenam op de oversteek, maar echt druk was het niet.
Na aankomst in Stavoren zijn we door Gaasterland naar Lemmer gefietst en dat was een mooi stuk, licht glooiend, niet iets wat je verwacht als je aan Friesland denkt. We hadden nog wel de wind tegen maar vanaf Lemmer kregen wij hem schuin achter, en dat was wel lekker en zo zoefden we langs de kaarsrechte Noordoostpolderdijk naar Urk.
Overnachting op Vakantiepark ’t Urkerbos

Foto impressie:

Urk – Huizen (74 Km)
Rond een uur of tien zijn we vanuit Urk vertrokken, langs de dijk tot het Ketelmeer en verder richting Lelystad. Daar aangekomen zagen wij de Batavia en hebben we koffie gedronken.
Verder dwars door de Flevopolders naar de Stichtse Brug waar we de randmeren overstaken. Daarna was het nog maar een klein stukje via Blaricum naar Huizen.
We hadden vandaag de wind mooi in de rug en aan het eind van de rit stond er 75K op de teller. Tentje opgezet en mooi op tijd om the zien hoe Mathieu van der Poel in een fantastische finale de Amstel Gold Race won!
Overnachting op NTKC Huizen

Foto impressie:

Huizen – Heemskerk (62 Km)
Op ons kampeerplekje in Huizen werden wij door het zonnetje gewekt en zijn daarna gaan douchen, hebben rustig aan ingepakt en gingen op weg voor onze laatste fietsdag.
Door vesting Naarden zijn wij naar Weesp gereden waar wij koffie hebben gedronken bij de sluis. Daar kwamen wij 2 andere Santos rijders tegen die ons van Facebook herkenden! Na de koffie hebben we nog even bij de plaatselijke Albert Hein een paar boodschappen gedaan voor de lunch.
Verder ging het langs de Gaasp richting Diemen en lunchten we langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Daarna verder door Amsterdam, achter het Centraal Station langs (Gekkenhuis!) naar de pont bij de vmlg. Hembrug.
Op het pontje naar Zaandam kwamen in gesprek met een andere Santos rijder, zo blijkt maar weer, Santos verbindt mensen!
Vanaf Zaandam, door Westzaan en Assendelft kwamen wij weer thuis en zat ons klein-rondje-IJsselmeer er weer op.
We hebben genoten van het weer, de ontmoetingen onderweg en het prachtige Nederland en hebben de smaak weer te pakken en kunnen bijna niet wachten tot Juni, wanneer wij in Frankrijk gaan fietsen.

Foto impressie:

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *