Oeverlandroute

25 Mei – 2 juni 2017

Omdat Sheila een stuk van het Pieterpad alleen zou gaan lopen, maar jammergenoeg door een blessure niet kan wandelen met rugzak en kampeerspullen gaan we onverwachts volgende week samen, met ons tentje achterop, een weekje de Oeverlandroute richting Maastricht fietsen. Zin in!

Routekaart:

Zondag 21 mei 2017
Schoorl – Heemskerk (52Km)

Tja, de Oeverlandroute begint in Schoorl en daar wonen wij niet dus vandaag hebben we het eerste stukje Oeverlandroute van het beginpunt naar ons huis gefietst. Dus vandaag was een soort Proloog, (nu nog zonder kampeerspullen ? ) van Schoorl naar Heemskerk. Volgende week begint het echte werk!

Foto impressie:

Donderdag 25 mei 2017
Heemskerk – Loenen a/d Vecht (66Km)

Vanmorgen om 09:00 uur zijn we vertrokken, eerst richting Amsterdam en daarna dwars door de stad en verder langs de Amstel. Na 66 Km kwamen we aan bij Loenen a/d Vecht en vonden wij een klein plekje voor wandel- en fietskampeerders binnen de poort van Fort Spion, een oud fort van de Hollandse Waterlinie.
Vannacht zijn wij in ieder geval veilig voor de vijand!

Foto impressie:

Vrijdag 26 mei 2017
Loenen a/d Vecht Haastrecht (40Km)

Gisteravond in slaap gevallen bij een kikker-concert en vanmorgen vroeg wakker doordat de zon op ons tentje stond te branden. Besloten om vandaag iets van de Oeverlandroute af te wijken vanwege Hemelvaartsweekend en de drukte op de campings. Vandaag zijn we via Kasteel De Haar en Oudewater richting Haastrecht gereden waar we het kleine en rustige trekkersveldje De Ronde Hoek van de NTKC vonden.
Hier blijven we 2 nachten dus morgen een ‘Rust’-dag.

Foto impressie:

Zondag 28 mei 2017
Haastrecht – Leerdam (35Km)

Gisteren hadden we een rustdag en hebben we Gouda bezocht.

Vanmorgen alles ingepakt en weer op weg gegaan. Van Haastrecht, via Schoonhoven, langs de Lek, met het pontje bij Lopik over de Lek en uiteindelijk naar Leerdam.
Wij zijn nu in de Bijbel-Gordel belandt en het is duidelijk te merken dat het zondag is. In de dorpen zijn de straten uitgestorven, klinkt het kerkgezang uit de volle kerken, er is geen supermarkt open en een aantal kampeerterreinen accepteren geen nieuwe gasten op zondag.
Toch hebben wij weer een mooi plekje weten te vinden op Natuurkampeerterrein Kampeerbosje aan de rand van een akker, en het vriendelijke kampeerterrein-echtpaar is ingesteld op doortrekkende reizigers die ook op zondag arriveren; eerste levensbehoeften zoals bier, wijn en rosé kan dan ook gewoon voor kostprijs uit de koelkast gepakt worden ?

Foto impressie:

Maandag 29 mei 2017
Leerdam – Sint Oedenrode (67Km)

Pff, het was vandaag een lange, warme dag. We zijn de grote rivieren overgestoken dus hebben wij van veel pontjes gebruik gemaakt.
Onderweg op een bankje een broodje gegeten. Schaap kwam ook even kijken of er iets te halen was.

In Den Bosch een dubbele bestelling op het terras bij de Sint Jan; hete koffie, en om af te koelen Ice-tea. Gelukkig door de warmte de Bosche Bol kunnen weerstaan.
Aangekomen in Sint-Oedenrode bij Natuurkampeerterrein Eickenhorst kregen wij een vriendelijk welkom en het is alweer een fijne camping met koelkast dus de rosé staat koud. Moe maar voldaan na een lange, warme en prachtige fietstocht dus genieten van zwoele avond met koud drankje.

Foto impressie:

Dinsdag 30 mei 2017
Sint Oedenrode – Leende (61Km)

Afgelopen nacht veel weerlichten rondom ons heen maar geen donder, vanochtend was het wel bewolkt en een stuk koeler dan gisteren. Lekker aangenaam weer om te fietsen dus. Vandaag kwamen we door Eindhoven, maar daar zijn we snel doorheen gefietst want daar viel niet veel te zien. Later op de dag fietsten we over de Strabrechtse Hei en dat was wel een heel mooi stuk, tot slot kwamen we bij Leende en vonden een mooi kampeerplekje op Natuurkampeerterrein Klein-Frankrijk tussen de bomen aan de rand van een ven.
Vlak voor aankomst brak er een spaak in mijn achterwiel en nu zit er een lichte slag in mijn achterwiel. We waren toch al van plan om hier 2 nachtjes te blijven en er is een fietsenmaker in het dorp, dus morgen maar eens kijken of die er een nieuwe spaak in kan zetten en de velg richten.

Foto impressie:

Donderdag 1 juni 2017
Leende – Ohé en Laak (72Km)

Gisteren een lekker rustdagje gehad waarop een vrolijke ? fietsenmaker-dame mijn achterwiel gemaakt heeft zodat wij vandaag weer verder konden. Het beginstuk van vandaag was een beetje saai landschap maar later werd het weer mooi en zijn we door de Peel gereden, hebben we geluncht in het oude stadje Thorn en zijn daarna verder gereden aan de Belgische kant van de Maas. Aan het eind van de middag zijn we met een klein pontje de Maas weer overgestoken en hebben nu een kampeerplekje op De Sangershoeve in Ohé en Laak gevonden.

Foto impressie:

Vrijdag 2 juni 2017
Ohé en Laak – Sint Geertruid (63Km)

Missie volbracht! ? Vandaag was onze laatste etappe van de Oeverlandroute en hebben wij grotendeels door België gereden; uiteindelijk kwamen wij uit bij het pontje over de Maas wat ons naar Eijsden bracht en veel zuidelijker kan je niet in Nederland komen. Daarna zijn we doorgereden naar het NTKC kampeerterrein De Heerkuil in Sint Geertruid en daar blijven wij nog het Pinksterweekend voor we weer op de trein stappen naar huis.

Foto impressie:

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *