Tentkachel

Na de koude nachten tijdens ons verblijf in Vaals hebben we toch maar besloten om alvast een tentkachel te kopen. Na de nodige afwegingen te hebben gemaakt hebben we gekozen voor de Laxen I, een zweeds viskacheltje van Vedkaminer. De kachel moet nog wel even aangepast worden voor gebruik in de Tipi; er komt een verstelbare keerplaat in de verbrandingskamer om efficienter te kunnen stoken en we hebben er een RVS schoorsteen met vonkenvanger bij besteld.

20140519-laxen

2 comments

 • Marc

  Hoi Ronald,

  Leuk blog! Ik heb ook sinds een jaar een Tentipi met Zalm I. Ik vroeg me af hoe het zit met je keerplaat. Heb je dat zelf gedaan?

  Misschien kom ik je nog tegen op een tipikamp ergens komende winter =]

  Groeten,

  Marc

  • Hoi Marc,

   Ik heb de Zalm I bij Moosecamp gekocht en daar heeft Bart (medeigenaar van Moosecamp) bij aankoop de keerplaat erin gezet. Maar het is ook makkelijk zelf te doen (je hebt wel boorkolom nodig). Het zijn 2 hoekprofieltjes die in zijkant gebout zijn waar het plaatje overheen kan schuiven.
   Bij gebruik stook je eerst de kachel goed warm en dan schuif je de keerplaat naar achteren zodat de warme lucht niet gelijk de schoorsteen uit gaat maar eerst nog een bocht in de verbrandingskamer maakt en daardoor wordt het rendement een stuk hoger.

   Ja, misschien tot ziens op een winterkamp!

   Groeten,
   Ronald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.