Paasrondje IJsselmeer – 4 – Huizen – Heemskerk

Maandag 22 april 2019

Op ons kampeerplekje in Huizen werden wij vanmorgen door het zonnetje gewekt en zijn daarna gaan douchen, hebben rustig aan ingepakt en gingen op weg voor onze laatste fietsdag.
Door vesting Naarden zijn wij naar Weesp gereden waar wij koffie hebben gedronken bij de sluis. Daar kwamen wij 2 andere Santos rijders tegen die ons van Facebook herkenden! Na de koffie hebben we nog even bij de plaatselijke Albert Hein een paar boodschappen gedaan voor de lunch.
Verder ging het langs de Gaasp richting Diemen en lunchten we langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Daarna verder door Amsterdam, achter het Centraal Station langs (Gekkenhuis!) naar de pont bij de vmlg. Hembrug.
Op het pontje naar Zaandam kwamen in gesprek met een andere Santos rijder, zo blijkt maar weer, Santos verbindt mensen!
Vanaf Zaandam, door Westzaan en Assendelft kwamen wij weer thuis en zat ons klein-rondje-IJsselmeer er weer op.
We hebben genoten van het weer, de ontmoetingen onderweg en het prachtige Nederland en hebben de smaak weer te pakken en kunnen bijna niet wachten tot Juni, wanneer wij in Frankrijk gaan fietsen.

Foto-impressie:

Paasrondje IJsselmeer – 3 – Urk – Huizen

Zondag 21 april 2019

Vanmorgen rond een uur of tien zijn we vanuit Urk vertrokken, langs de dijk tot het Ketelmeer en verder richting Lelystad. Daar aangekomen zagen wij de Batavia en hebben we koffie gedronken.
Verder dwars door de Flevopolders naar de Stichtse Brug waar we de randmeren overstaken. Daarna was het nog maar een klein stukje via Blaricum naar Huizen.
We hadden vandaag de wind mooi in de rug en aan het eind van de rit stond er 75K op de teller. Tentje opgezet en mooi op tijd om the zien hoe Mathieu van der Poel in een fantastische finale de Amstel Gold Race won!

Foto-impressie:

Paasrondje IJsselmeer – 2 – Bovenkarspel – Urk

Zaterdag 20 april 2019

Wij zijn vanmorgen vroeg opgestaan om de tent op te breken en alles in te pakken, daarna snel naar Enkhuizen gefietst om op de boot naar Stavoren te stappen. Wij waren niet de enigen die de fiets meenam op de oversteek, maar echt druk was het niet.
Na aankomst in Stavoren zijn we door Gaasterland naar Lemmer gefietst en dat was een mooi stuk, licht glooiend, niet iets wat je verwacht als je aan Friesland denkt. We hadden nog wel de wind tegen maar vanaf Lemmer kregen wij hem schuin achter, en dat was wel lekker en zo zoefden we langs de kaarsrechte Noordoostpolderdijk naar Urk.

Foto-impressie:

Paasrondje IJsselmeer – 1 – Heemskerk – Bovenkarspel

Vrijdag 19 april 2019

Vanmorgen zijn wij vertrokken voor een 4-daags fietskampeertochtje. Via de Schermer en de Beemster zijn we naar Hoorn gefietst, en daarna verder naar Bovenkarspel waar wij ons tentje voor een nachtje hebben neergezet.
Het was een mooi tochtje van zo’n 60K, volop in de zon maar we hadden wel de hele weg wind tegen.
Morgen vroeg op en snel inpakken want we willen met de boot van 8:45 mee die ons van Enkhuizen naar Stavoren zal brengen.

Foto-impressie:

Paasrondje IJsselmeer (Inleiding)

We hebben allebei 4 dagen vrij rond de Paasdagen en de weersverwachtingen zijn erg goed dus hebben wij besloten om een korte fiets/kampeertocht te maken.
De route die wij globaal in ons hoofd hebben is vanuit huis richting Enkhuizen, dan met de boot naar Stavoren en verder door de Zuiderzeepolders naar het Gooi te fietsen om dan de laatste dag weer richting huis te gaan.

Paasrondje IJsselmeer – 1 – Heemskerk – Bovenkarspel
Paasrondje IJsselmeer – 2 – Bovenkarspel – Urk
Paasrondje IJsselmeer – 3 – Urk – Huizen
Paasrondje IJsselmeer – 4 – Huizen – Heemskerk

Rondje Eifel – 14 – Vaals – Maastricht

Vrijdag 14 september 2018

We hadden nog wat dagen over en hebben nog 3 nachtjes in Vaals gekampeerd. De eerste dag een complete rustdag gehouden en de hele dag genikst, beetje in de zon gezeten, wat gelezen en o ja, en een fles wijn naar binnen gegoten…
Gisteren geluncht bij Lodge7, tja en dan kom je langs de afslag naar het Drielandenpunt op de Vaalserberg. En we konden het natuurlijk niet laten om daar even tegen op te fietsen. Na alle stevige hellingen van de afgelopen weken, en nu ook nog zonder bepakking bleek de Vaalserberg niet veel meer voor te stellen, het was appeltje-eitje, easy-peasy en we reden met 2 vingers in de neus naar boven.
Vandaag moesten we nog even met de fiets naar Maastricht en daarna met de trein weer naar huis en zo kwam er een eind aan deze vakantie.

Foto-impressie:

Rondje Eifel – 13 – Bruyeres – Vaals

Dinsdag 11 september 2018

Ja, wir haben es geschafft!
Vandaag eerst nog even dalen en weer klimmen om weer op de Vennbahn te komen, de laatste 40K was vals plat naar beneden over strak asfalt richting Aken, en dat was heerlijk fietsen! Vanaf de Vennbahn nog even de weg zoeken door het drukke Aken en toen stonden we zomaar in één keer weer in Vaals, terug op vaderlandse bodem!

Overnachting op Camping Hoeve de Gastmolen in Vaals

Foto-impressie:

Rondje Eifel – 12 – Tintesmuhle – Bruyeres

Maandag 10 september 2018

Vanaf de camping verder over het wandelpad naar Ouren, het pad fietste gemakkelijker dan gisteren en zo kwamen wij toch nog vlot bij het Dreiländereck. Daarna verder over de gewone weg (op en neer) van Ouren naar Burg Reuland waar we uiteindelijk op de Vennbahn kwamen (124K vrijliggend fietspad, tussen Troisvierges (L) en Aken (D) over een voormalige spoorweg).
Geluncht in Sankt-Vith en verder naar Bruyeres waar wij van de Vennbahn afgingen om ons door het drukke avondspits verkeer te wurmen op zoek naar de camping.

Overnachting op Camping Anderegg in Bruyères

Foto-impressie:

1 2 3 6