Rondje Overbetuwe (39K)

Vrijdag hebben wij ons tentje neergezet op Quadenoord bij Renkum en genoten van de zon. Zaterdag hadden wij een verplichte fiets-loze dag want de fietsen moeten voor een servicebeurt naar de dealer maar vandaag zijn wij, voordat we vandaag weer richting huis vertrokken nog een rondje om geweest op de fiets. Eerst binnendoor vanaf Renkum naar Wageningen, daar het pontje over de Rijn naar Randwijk genomen. In Overbetuwe een stukje langs de Linge en met het pontje van Driel weer overgezet en zo terug naar Renkum.
Lekker bijgekleurd door het zonnetje en een mooi kampeerweekeinde gehad. Goede test voor onze 10-daagse Roadtrip die over drie weken van start gaat 🙂

Rondje Overbetuwe (39Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

Rondje Wieringen (27K)

Rondje fietsen op Wieringen, lekker in de zon! ☀️
Auto neergezet in de haven van Den Oever en gewoon langs de rand van het voormalige eiland gefietst.

Rondje Wieringen (27Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

Rondje Radio Kootwijk (35K)

En zo kwam vandaag weer een eind aan ons eerste “trainingsweekend” voor fietsvakantie 2018. Wel een luxe editie want geen bepakking en in een comfortabel huisje 😊. Mooie route gefietst langs Radio Kootwijk en vanwege het frisse weer was het lekker rustig onderweg. Het was niet een geheel vlakke tocht dus de luie spieren zijn weer wakker geschud!

Rondje Radio Kootwijk (35Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

Rondje De Hoge Veluwe (40K)

We hebben voor het weekend een vakantiehuisje in Hoenderloo geboekt en vandaag een Rondje over Nationaal Park de Hoge Veluwe gefietst. Mooie route met veel afwisselend landschap.

Rondje De Hoge Veluwe (40Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

Oeverlandroute – 7 – Ohé en Laak – Sint Geertruid

Missie volbracht! 😀 Vandaag was onze laatste etappe van de Oeverlandroute en hebben wij grotendeels door België gereden; uiteindelijk kwamen wij uit bij het pontje over de Maas wat ons naar Eijsden bracht en veel zuidelijker kan je niet in Nederland komen. Daarna zijn we doorgereden naar het NTKC kampeerterrein De Heerkuil in Sint Geertruid en daar blijven wij nog het Pinksterweekend voor we weer op de trein stappen naar huis.
Oeverlandroute – 7 – Ohé en Laak – Sint Geertruid (63Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

Oeverlandroute – 6 – Leende – Ohé en Laak

Gisteren een lekker rustdagje gehad waarop een vrolijke 🙂 fietsenmaker-dame mijn achterwiel gemaakt heeft zodat wij vandaag weer verder konden. Het beginstuk van vandaag was een beetje saai landschap maar later werd het weer mooi en zijn we door de Peel gereden, hebben we geluncht in het oude stadje Thorn en zijn daarna verder gereden aan de Belgische kant van de Maas. Aan het eind van de middag zijn we met een klein pontje de Maas weer overgestoken en hebben nu een kampeerplekje in Ohé en Laak gevonden.

Oeverlandroute – 6 – Leende – Ohé en Laak (72Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

Oeverlandroute – 5 – Sint Oedenrode – Leende

Afgelopen nacht veel weerlichten rondom ons heen maar geen donder, vanochtend was het wel bewolkt en een stuk koeler dan gisteren. Lekker aangenaam weer om te fietsen dus. Vandaag kwamen we door Eindhoven, maar daar zijn we snel doorheen gefietst want daar viel niet veel te zien. Later op de dag fietsten we over de Strabrechtse Hei en dat was wel een heel mooi stuk, tot slot kwamen we bij Leende en vonden een mooi kampeerplekje op Natuurkampeerterrein Klein-Frankrijk tussen de bomen aan de rand van een ven.
Vlak voor aankomst brak er een spaak in mijn achterwiel en nu zit er een lichte slag in mijn achterwiel. We waren toch al van plan om hier 2 nachtjes te blijven en er is een fietsenmaker in het dorp, dus morgen maar eens kijken of die er een nieuwe spaak in kan zetten en de velg richten.

Oeverlandroute – 5 – Sint Oedenrode – Leende (61Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

Oeverlandroute – 4 – Leerdam – Sint Oedenrode

Pff, het was vandaag een lange, warme dag. We zijn de grote rivieren overgestoken dus hebben wij van veel pontjes gebruik gemaakt.
Onderweg op een bankje een broodje gegeten. Schaap kwam ook even kijken of er iets te halen was.
In Den Bosch een dubbele bestelling op het terras bij de Sint Jan; hete koffie, en om af te koelen Ice-tea. Gelukkig door de warmte de Bosche Bol kunnen weerstaan.
Aangekomen in Sint-Oedenrode bij Natuurkampeerterrein Eickenhorst kregen wij een vriendelijk welkom en het is alweer een fijne camping met koelkast dus de rosé staat koud. Moe maar voldaan na een lange, warme en prachtige fietstocht dus genieten van zwoele avond met koud drankje.

Oeverlandroute – 4 – Leerdam – Sint Oedenrode (67Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

Oeverlandroute – 3 – Haastrecht – Leerdam

Gisteren hadden we een rustdag en hebben we Gouda bezocht. Vanmorgen alles ingepakt en weer op weg gegaan. Van Haastrecht, via Schoonhoven, langs de Lek, met het pontje bij Lopik over de Lek en uiteindelijk naar Leerdam.
Wij zijn nu in de Bijbel-Gordel belandt en het is duidelijk te merken dat het zondag is. In de dorpen zijn de straten uitgestorven, klinkt het kerkgezang uit de volle kerken, er is geen supermarkt open en een aantal kampeerterreinen accepteren geen nieuwe gasten op zondag.
Toch hebben wij weer een mooi plekje weten te vinden op Natuurkampeerterrein Kampeerbosje aan de rand van een akker, en het vriendelijke kampeerterrein-echtpaar is ingesteld op doortrekkende reizigers die ook op zondag arriveren; eerste levensbehoeften zoals bier, wijn en rosé kan dan ook gewoon voor kostprijs uit de koelkast gepakt worden 🙂

Oeverlandroute – 3 – Haastrecht – Leerdam (35Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

Oeverlandroute – 2 – Loenen a/d Vecht – Haastrecht

Gisteravond in slaap gevallen bij een kikker-concert en vanmorgen vroeg wakker doordat de zon op ons tentje stond te branden. Besloten om vandaag iets van de Oeverlandroute af te wijken vanwege Hemelvaartsweekend en de drukte op de campings. Vandaag zijn we via Kasteel De Haar en Oudewater richting Haastrecht gereden waar we het kleine en rustige trekkersveldje De Ronde Hoek van de NTKC vonden.
Hier blijven we 2 nachten dus morgen een ‘Rust’-dag.

Oeverlandroute – 2 – Loenen a/d Vecht Haastrecht (40Km)

Foto impressie:
(Klik op de Thumbnail om een grotere foto te zien)

1 2