Petromax Atago

Graag hadden we nog een Petromax Atago willen aanschaffen om op onze vakantie mee te nemen maar zij bleken overal uitverkocht te zijn en de verwachte leverdatum van Petromax zou de tweede helft van augustus zijn.
En dat zou toch wel heel erg krap worden voor ons vertrek omdat we hem ook nog uit wilde proberen; we hadden ons er dus al bij neergelegd dat het niet meer voor deze vakantie zou lukken. Maar tegen de verwachting in heb ik er toch nog een kunnen vinden.

De Atago is samen met een Dutch Oven een grill, oven en vuurschaal ineen en is compact in te klappen. Samen met de Coleman 2-pits benzinebrander hebben we dan een complete kookset en vuurschaal die veel minder ruimte en gewicht in neemt dan wanneer je alles apart hebt. Dus erg handig wanneer we op reis zijn en iedere 2-3 dagen de Tipi op een andere plek neerzetten.

Vandaag hebben we hem voor het eerst uitgeprobeerd en eerst gebruikt met de Dutch Oven en dat was wel even wennen, normaal gebruiken we de DO op een vuurschaal maar de Atago is veel heter dan de vuurschaal dus het aantal te gebruiken briketten moet veel minder zijn. De juiste dosering moet nog even uitgeprobeerd worden 😉
Het gebruik als barbecue ging perfect, de gegrilde saté smaakte uitstekend en tenslotte hebben we er nog een mooi vuurtje in gestookt.
Best wel onder de indruk van de Atago, hij is gemakkelijk in gebruik, een stuk handzamer dan een vuurschaal en is goed heet te stoken. Verder vind ik hem gewoon heel mooi maar ben benieuwd of hij ook zo blijft na flink ingefikt te zijn.

20160806-atago-002 20160806-atago-001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *